Waarom responsive design zo belangrijk is

Veel bedrijven die een website laten maken willen graag dat deze er professioneel uitziet en makkelijk te gebruiken is op mobiele apparaten. Steeds meer bedrijven maken daarom gebruik van een responsive website. Dit is een website die naast de reguliere computer goed te gebruiken is op een mobiele telefoon of tablet. Waarom is het voor uw bedrijf van belang om hier gebruik van te maken?

Wees voorbereid op de toekomst!

De vraag naar mobiele apparaten is de afgelopen jaren enorm gestegen. Tegenwoordig is 30% van het internet verkeer afkomstig van mobiele apparaten. De computer wordt minder gebruikt en daarom is het belangrijk uw website hierop aan te passen. Met een reponsive website bent u klaar voor de toekomst en is uw website goed voorbereid op ontwikkelingen in de branche van mobiele apparaten.

Responsive website

Waardering van uw klanten

Als uw bedrijf een responsive website heeft geeft dat aan dat u als bedrijf bereid bent geweest te investeren om uw website goed bruikbaar te maken. U laat uw klanten zien dat u met de tijd meegaat en er alles aan doet om het voor hen zo makkelijk mogelijk te maken. Een responsive website geeft uw bedrijf een positief imago en merkbeleving.

Makkelijk te gebruiken

De mobiele website heeft dezelfde domeinnaam als de ‘gewone’ website, het scherm wordt dus automatisch aangepast aan het apparaat waarmee de website wordt bezocht. Een website die niet in een responsive design gebouwd is kan met veel tekst vrijwel onleesbaar worden op een mobiel apparaat. Als een website niet makkelijk te gebruiken is zullen uw klanten afhaken. Daarom is een responsive design onmisbaar.

Tot slot

Een responsive design is onmisbaar voor uw bedrijf. Uw klanten zullen door het makkelijke gebruik van uw website een positieve merkbeleving ervaren. Hierdoor krijgt u meer waardering van uw klanten. Met een responsive design bent u goed voorbereid op de toekomstige ontwikkeling van mobiele apparaten. Een responsive website is dus onmisbaar voor een bedrijf dat graag met de tijd mee wil gaan!